Snabbmat i dagens landet brunsås!

bild lånad från svt.se




Jag är ett stort fan av programmet  LANDET BRUNSÅS. Idag handlade det om rätt och slätt, Snabbtmat.

Fiskgratäng med räksås tas upp, det är väldigt lite räkor i denna maträtt. Skulle man ta denna gratäng och dela på fyra pers, så skulle vi få en halv räka var. Kvinnorna var de som stod i köket och lagade mat, men fick pusta ut när de färdiga ingredienserna fanns att köpa, alltså industriella färdifpackade livsmedel. Snabbtmaten har blivit mer och mer en vana i dagens samhälle, medans de äldre år 2010 inte köper färdiglagad mat att plugga in i micron. Kanske några enstaka fiskbullar slinker ner i affären när det handlas.

Så varför tänker vi så mycket på mat, när vi i själva verket inte orkar laga ordentlig mat?

Hur hade det varit om all industriell tillverkning av olika slag hade stannat upp, och vi hade varit tvungna att laga vår egen mat på vår egen spis, eller alternativt äta ute på en flott restaurang för tusen spänn, när en snabbmaträtt kostar tjugofem spänn och smakar som tjuotvå? Varför lockas vi att köpa denna färdiglagade mat som smakar gammal tant, när vi vet att allt består av tillsatser färgämnen och aromer?


SORRY I´M LATE! bUT DINNER WON´T BE.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0