Snabbmat i dagens landet brunsås!

bild lånad från svt.se
Jag är ett stort fan av programmet  LANDET BRUNSÅS. Idag handlade det om rätt och slätt, Snabbtmat.

Fiskgratäng med räksås tas upp, det är väldigt lite räkor i denna maträtt. Skulle man ta denna gratäng och dela på fyra pers, så skulle vi få en halv räka var. Kvinnorna var de som stod i köket och lagade mat, men fick pusta ut när de färdiga ingredienserna fanns att köpa, alltså industriella färdifpackade livsmedel. Snabbtmaten har blivit mer och mer en vana i dagens samhälle, medans de äldre år 2010 inte köper färdiglagad mat att plugga in i micron. Kanske några enstaka fiskbullar slinker ner i affären när det handlas.

Så varför tänker vi så mycket på mat, när vi i själva verket inte orkar laga ordentlig mat?

Hur hade det varit om all industriell tillverkning av olika slag hade stannat upp, och vi hade varit tvungna att laga vår egen mat på vår egen spis, eller alternativt äta ute på en flott restaurang för tusen spänn, när en snabbmaträtt kostar tjugofem spänn och smakar som tjuotvå? Varför lockas vi att köpa denna färdiglagade mat som smakar gammal tant, när vi vet att allt består av tillsatser färgämnen och aromer?


SORRY I´M LATE! bUT DINNER WON´T BE.

Me Like redigera bilder!

När man jobbar med Photoshop, så är det aldrig fel att sitta hemma och lära sig mer och det man vill hålla på med på fritiden. Man får mer kunskap hur alla verktyg i programmet fungerar, även att man kan prova sig fram lite med olika bilder. Bara en liten TOUCH av en förändring kan göra en bild mycket mer intressant.Före


Efter


Före


Efter

Hunden & kattens dagbok.

på tal om nedanstående klipp, var jag tvungen att slänga upp detta också.


Bryner Lök!!

Flott och lagom - Bryner Lök.  

Äntligen har jag hittat det klipp jag sökt på ganska länge och lite då och då, men utan resultat. Men för en dag sen hittade jag klippet.  Det var nämligen så att jag minns när jag var yngre att detta gick på TV och det blev en rolig stund tillsammans med familjen när detta sändes. Det har stannat kvar i minnet och jag kom på att söka efter det. Ganska kul även nu.


RSS 2.0